Andorra informatie pagina
Home » Algemene informatie

Algemene informatie

De meest inwoners van Andorra wonen in de grootste twee steden, Andorra la Vella en Escaldes-Engordany, die samen met Pas de la Case de grote handels- en zakencentra van het land zijn. De andere dorpen met een aanzienlijk inwonersaantal, Encamp en Sant Julià de Lòria, zijn niettemin iets minder commerciële stadskernen dan de hoofdstad en haar omgeving.

De gemiddelde leeftijd is iets boven de 35 jaar en het hoge immigratiepercentage sinds de tweede helft van de vorige eeuw is de oorzaak van het grote aantal verschillende nationaliteiten in Andorra. Slechts een derde van de bevolking heeft de Andorrese nationaliteit. Andorra heeft dus te maken met een weinig voorkomend fenomeen op het vlak van nationaliteit: de belangrijkste Andorrese bevolkingsgroep bestaat uit mensen met een buitenlandse nationaliteit, de Spanjaarden vertegenwoordigen het grootste deel van de bevolking. Op de derde plaats staan de Portugezen , die sinds enkele jaren de Fransen hebben ingehaald, en ten slotte een groep die uit meer dan 17 nationaliteiten bestaat.

Sinds de goedkeuring in 1995 van een minder strikte wet om de Andorrese nationaliteit te verwerven, ziet men een stijging van het percentage Andorrese burgers. De officiële landstaal is het Catalaans. Maar op straat wordt veel Spaans en Frans gesproken.